Капсулата на SpaceX, предназначена да извежда екипаж в орбита, претърпя аномалия

...
Капсулата на SpaceX, предназначена да извежда екипаж в орбита, претърпя аномалия
Коментари Харесай

Произшествие в SpaceX - космическа капсула експлоадира при тестове за безопасност

Капсулата на SpaceX, предопределена да извежда екипаж в орбита, претърпя " особеност " по време на рутинни тестове във Флорида, споделя Busienss Insider.

В събота следобяд, SpaceX се опита да извърши неподвижен пожарен тест на новата галактическа капсула Crew Dragon, която е предопределена за потребление от програмата на НАСА за отклоняване на астронавтите към и от Международната галактическа станция.

" На 20 април 2019 година във военновъздушната станция на Кейп Канаверал породи особеност по време на статичния пожар в Dragon 2 ", съобщи говорителят Джим Уилямс. " Аномалията беше овладяна и нямаше потърпевши при случая ". 

Съботният тест обаче не минал по проект, станала е детонация, фрагменти от която са качени от консуматор в Twitter.

" По-рано през днешния ден, SpaceX организира серия от проби на моторите на капсулата Crew Dragon нашето опитно поле Landing Zone 1 в Кейп Канаверал, Флорида. Нашите системи дават отговор на строгите стандарти за сигурност и откриването на сходни аномалии преди полета са главните аргументи, заради които правим проби. Нашите екипи работят в тясно съдействие с нашите сътрудници от НАСА, с цел да проверяват случая ", се споделя в публично изказване на компанията.

Dragon 2, е предопределен да води хора до Международната галактическа станция и извърши сполучлив полет за първи път през март тази година като транспортира товар. Компанията възнамерява да пусне екипаж с капсулата не по-рано от юли. Сроковете обаче в този момент евентуално ще бъдат изменени, до момента в който тече следствието на случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР